Κύκλος σεμιναρίων από τη Διάδραση: Αναλύοντας τα χαρακτηριστικά της Γενιάς Ζ

Τι μυστικά κρύβει η γενιά του Internet και πως διαμορφώνεται ο κόσμος γύρω τους;

Η Διάδραση, με την υποστήριξη των ειδικών επιστημόνων και ψυχολόγων οργάνωσε ενημερωτικά online σεμινάρια και έδωσε τις δικές της συντεταγμένες με στόχο την ενημέρωση όλων και την παροχή μέσων που μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς να κατανοήσουν τις απαιτήσεις μιας ολοένα και περισσότερο σύνθετης εποχής. Γονείς και έφηβοι βρίσκουν απαντήσεις και λύσεις στα ερωτήματα της γενιάς του ίντερνετ.

Με στόχο την ενημέρωση και τη συζήτηση γύρω από τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής και της γενιάς Ζ, παρουσιάστηκε κύκλος 4 σεμιναρίων με ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες που σκιαγράφησαν το αποτύπωμα των νέων τάσεων των νέων.

Τα δωρεάν σεμινάρια που διοργάνωσε για την γενιά Ζ 

α. Generation Z , Οικογένεια, ρόλοι παιδιά και έφηβοι

β. Generation Z, οι προκλήσεις της ψηφιακής εποχής

γ. 3 θεματικές (Ζητήματα ψυχικής υγείαςΠόσο κοντά και πόσο μακριάΣεξουαλικότητα και σχέσεις) 

δ. Προστατευτικοί παράγοντες που συμβάλλουν στη μείωση χρήσης του ΔιαδικτύουΡαντεβού στα τυφλ-App

Γνωριμίες, Σχέσεις & Sex στην εποχή του ψηφιακού “dating”Υπάρχουν αληθινές σχέσεις στην εποχή της τεχνολογίας και των εφαρμογών γνωριμίας; Πόσο εύκολα μπορεί να προσαρμοστεί κάποιος στην ευκολία της εξ’ αποστάσεως ερωτικής γνωριμίας, ειδικά σε μια εποχή γεμάτη περιορισμούς; Πόσο εύκολα θα έκανες λογαριασμό στο Tinder; Πόσο μετράει η “ψηφιακή απιστία”; 

Οι ψυχολόγοι και ειδικοί επιστήμονες της Διάδραση ετοίμασαν ένα μοναδικό online σεμινάριο με σκοπό την ενημέρωση και τη συζήτηση για τις dating εφαρμογές, που μας αφορά όλους. 

Την παρουσίαση και τη συζήτηση ανέλαβε να συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Εύη Φραγκάκη.Τα συμπεράσματα των πρώτων σεμιναρίων

Οι εποχές μας προσπερνούν αφού η ταχύτητα τους είναι ιλιγγιώδης.

Οι νέες γενιές και στην προκειμένη η γενιά Ζ έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Η αλληλεπίδραση από τα γραφικά της εικόνας, η κοινωνικοποίηση τους που φθείρεται και πως όλα αυτά τα δεδομένα αλλάζουν τον τρόπο της σεξουαλικής επαφής και σκέψης και αυτή η μεταβλητή είναι πολύ σημαντική για την πορεία της ζωής τους. 

Οι γονείς θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι, αν όχι ενήμεροι για τις διευθύνσεις που «σερφάρουν» τα παιδιά τους. Η ενημέρωση και η συζήτηση στην οικογένεια είναι η πρώτη και η βασική γραμμή άμυνας.

Βοήθησέ μας να γίνουμε περισσότεροι και έτσι να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερα παιδιά!