Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός ΔΙΑΔΡΑΣΗ, προσφέρει τη γνώση και το πλαίσιο για την ορθολογική χρήση της τεχνολογίας και συγκεκριμένα την πρόληψης και την προστασίας από την «εξάρτηση οθόνης» (screen addiction).

Στη σημερινή εποχή θεωρείται αναλφάβητος όποιος δεν έχει γνώσεις υπολογιστών και η χρήση της τεχνολογίας (internet, πολυμέσων, social media, video games κ.λπ.) αποτελεί ταυτόχρονα ένα πανίσχυρο εργαλείο στα χέρια όλων των ηλικιών αλλά και έναν ξεκάθαρο κίνδυνο να μονοπωλήσει κάθε πτυχή της ζωής μας.
Τα παιδιά και κυρίως οι έφηβοι εθίζονται εξαιρετικά εύκολα στις οθόνες και γι αυτό αποτελούν προτεραιότητα για τους σκοπούς του οργανισμού μας.

Στη ΔΙΑΔΡΑΣΗ πρεσβεύουμε πως η πρόληψη, μέσω της ενημέρωσης γονέων, παιδιών και επαγγελματιών (ψυχικής υγείας, παιδείας κ.λπ.) είναι ο τρόπος για να ισορροπήσουμε τα οφέλη της τεχνολογίας με το βίωμα μίας ολοκληρωμένης ζωής.
Επίσης, οι άνθρωποι της ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ παρέχουν αφιλοκερδώς τη σωστή θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά που ήδη παρουσιάζουν συμπτώματα εθισμού, καθώς και τη συμβουλευτική υποστήριξη όλης της οικογένειας.
Επιπλέον, παρέχεται τηλεφωνική υποστήριξη σε όσους τη χρειάζονται άμεσα.

diadrasi_favicon

Διοργανώνουμε δράσεις που δημιουργούν κίνητρο στα παιδιά να αφήσουν την ενασχόλησή τους με τους υπολογιστές.

Ο φορέας αποτελεί νομικό πρόσωπο και αναπτύσσει κοινωνικές-εθελοντικές δραστηριότητες με σκοπό την παροχή οικονομικής, υλικής, πνευματικής και ηθικής μέριμνας και φροντίδας για βρέφη, παιδιά, εφήβους και νέους που είτε αναξιοπαθούν είτε είναι αντιμέτωποι με μια χρόνια ή σοβαρή ή απειλητική για τη ζωή αρρώστια ή άλλες νοητικές ή κινητικές ασθένειες.

Η «Διάδραση» δε λαμβάνει κρατικές ή ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις. Στηρίζεται αποκλειστικά σε ιδιωτικούς πόρους οι οποίοι προκύπτουν από τη διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και από χορηγίες και δωρεές εταιρειών, ιδρυμάτων και ιδιωτών.

Ο εθελοντισμός είναι κινητήριος μοχλός του φορέα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προώθηση των σκοπών και την υλοποίηση των δράσεών του.

Βοήθησέ μας να γίνουμε περισσότεροι και έτσι να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερα παιδιά!