Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ

Το διαδίκτυο αποτελεί ένα πανίσχυρο εργαλείο στα χέρια των παιδιών, ωστόσο οι κίνδυνοι που εγκυμονούν είναι αξιοσημείωτοι.

Σκοπός μας είναι η σωστή πρόληψη-ενημέρωση σε παιδιά και εφήβους σχετικά με τους κινδύνους που παραμονεύουν στην υπερβολική χρήση του διαδικτύου. Σημαντικό για εμάς αποτελεί και η σωστή θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά που ήδη παρουσιάζουν συμπτώματα εθισμού, καθώς και η συμβουλευτική υποστήτιξη της οικογένειας.

Τέλος, σκοπός μας είναι να αποτελέσουμε ένα έγκυρο δίκτυο ενημέρωσης προς τους κοινωνικούς φορείς της χώρας με δράσεις και ημερίδες, καθώς είναι επιτακτική ανάγκη η συνεχής ενημέρωση των γονέων και των καθηγητών σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο.

diadrasi_favicon

Διοργανώνουμε δράσεις που δημιουργούν κίνητρο στα παιδιά να αφήσουν την ενασχόλησή τους με τους υπολογιστές.

Ο φορέας αποτελεί νομικό πρόσωπο και αναπτύσσει κοινωνικές-εθελοντικές δραστηριότητες με σκοπό την παροχή οικονομικής, υλικής, πνευματικής και ηθικής μέριμνας και φροντίδας για βρέφη, παιδιά, εφήβους και νέους που είτε αναξιοπαθούν είτε είναι αντιμέτωποι με μια χρόνια ή σοβαρή ή απειλητική για τη ζωή αρρώστια ή άλλες νοητικές ή κινητικές ασθένειες.

Η «Διάδραση» δε λαμβάνει κρατικές ή ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις. Στηρίζεται αποκλειστικά σε ιδιωτικούς πόρους οι οποίοι προκύπτουν από τη διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και από χορηγίες και δωρεές εταιρειών, ιδρυμάτων και ιδιωτών.

Ο εθελοντισμός είναι κινητήριος μοχλός του φορέα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προώθηση των σκοπών και την υλοποίηση των δράσεών του.

Βοήθησέ μας να γίνουμε περισσότεροι και έτσι να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερα παιδιά!